Bookmark and Share

42 empreses i 17 entitats participen a BIO Washington 2011 amb Biocat

Per cinquè any consecutiu Biocat va tornar a encapçalar la delegació catalana a BIO International Convention 2011, la trobada de referència mundial del sector de la biotecnologia que es va dur a terme entre els dies 27 i 30 de juny a Washington (Estats Units). L’objectiu de Biocat, promoure la participació catalana amb accions dirigides a empreses i entitats locals, delegacions internacionals i investigadors catalans de la zona, impulsar la competitivitat, enfortir els lligams internacionals i atraure talent per al sector, es va aconseguir amb escreix.

L’àmplia representació de la BioRegió catalana —una delegació de 42 empreses i 17 institucions, que va suposar el 50% del total de l’Estat espanyol— va permetre projectar internacionalment Catalunya com un entorn idoni per a la recerca i la iniciativa empresarial innovadora en l’àmbit de les biociències. La reunió també va permetre reforçar llaços amb entitats col·laboradores, com la Johns Hopkins University, coamfitriona de la recepció catalana de la BIO, i que va organitzar una visita al John Hopkins Hospital (Baltimore) per als membres de la delegació catalana.

En el track International Case Studies del programa científic de la convenció es va incloure la sessió Spain’s R&D Facilities, the Driving Force of an Innovation System on va participar la directora general de Biocat, Montserrat Vendrell.

Aquesta trobada, que és el principal aparador internacional biotec i farma, va aplegar més de 15.000 delegats de prop de 1.700 empreses de 48 estats i 65 països que van participar en les més de 21.000 reunions programades per trobar nous socis per desenvolupar els seus productes, inversors o empreses que volen comprar les seves patents o llicenciar els seus productes.

La presència catalana a la BIO va rebre una àmplia cobertura mediàtica (TV3, Catalunya Ràdio, EFE, La Vanguardia, Expansión, entre d’altres).


La BIO és la principal convenció biotecnològica mundial i se celebra anualment en una ciutat dels Estats Units (Foto: BIO).


Biocat va coordinar per cinquè any consecutiu la presència catalana en aquesta convenció.


Estands de dues empreses biotec catalanes al pavelló de la BioRegió de Catalunya.