Bookmark and Share

Competitivitat empresarial

El foment de l’emprenedoria, per propiciar la creació de noves empreses biotec i tecmed, i el creixement i consolidació de les companyies existents són els dos principals objectius d’aquest eix estratègic de Biocat. Per aconseguir-ho es treballa en accions com la competició de plans de negoci BioEmprenedorXXI (vegeu el destacat de la dreta), i en la detecció de necessitats i suport personalitzat a les empreses del sector, tot organitzant reunions amb inversors i companyies internacionals, identificant oportunitats de col·laboració amb altres entitats públiques o privades, o facilitant l’accés a diverses instàncies de l’Administració.

Biocat col·labora, també, amb entitats com el Col·legi Oficial de Metges de Barcelona (COMB) i ACC1Ó en la detecció i valoració de projectes d’interès per a fòrums d’inversió o programes internacionals.

En l’àmbit de les tecnologies mèdiques i donant continuïtat al Pla d’acció llençat el 2010 per promoure el contract manufacturing, es va impulsar la realització a Barcelona, el 5 i 6 d’octubre de 2011, de la fira Medevice Design & Manufacturing, amb l’objectiu de posar en contacte productors de dispositius mèdics de tot Europa i Catalunya amb potencials proveïdors. Coorganitzada per Ascamm Centre Tecnològic, Biocat, UBM Canon i l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC), la fira es va complementar amb una conferència internacional sobre biomaterials.

L'empresa Regenear guanya el BioEmprenedorXXI


Lliurament dels premis durant el Fòrum Biocat 2011.

Un dels principals reptes actuals en l'àmbit de les ciències de la vida és crear empreses innovadores i amb visió de futur que facin arribar la recerca desenvolupada a les universitats, els hospitals i els centres de recerca al mercat. El programa BioEmprenedorXXI promou la creació i el creixement d’empreses innovadores de base tecnològica de qualitat i amb sentit de futur en l’àmbit de les ciències de la vida. Es tracta d’un programa integral de formació, assessorament i suport als emprenedors  que posa a disposició dels participants un conjunt d’eines i recursos que faciliten tant el procés de creació com el de consolidació d’una empresa. L'avaluació i la posada en marxa de la idea de negoci es fa a través de l’elaboració d’un pla d’empresa.

Aquest programa és una iniciativa conjunta de “la Caixa”, l’Ajuntament de Barcelona (a través de Barcelona Activa), Biocat, Genoma España i la Cambra de Comerç de Barcelona.

Regenear, una empresa de biotecnologia avançada, va ser la guanyadora de la quarta edició dels premis BioEmprenedorXXI —lliurats en el marc del IV Fòrum Biocat— a la millor iniciativa emprenedora en el sector de les ciències de la vida. El jurat va reconèixer el seu caràcter pioner en biomedicina i el seu projecte de desenvolupament dels primers biokits per a regenerar el cartílag facial tridimensional a partir de les cèl·lules del mateix pacient. Endoasic Technologies i Minoryx Therapeutics van ser les dues empreses finalistes.